Virtaavan veden sukua

Mpoyi, Kayo
Adi-tyttö asuu perheineen Dar es-Salaamissa Tansaniassa. Isä pitää kotona ankaraa kuria, ja pian isosisko karkaa pois ja kotiin jää vain sairas Mai, joka on saanut nimensä kongolaiselta isomummulta.
Suulliset sukutarinat ovat perheen rikkaus. Samalla ne siirtävät isomummun kokemat siirtomaa-aikajulmuudet eteenpäin. Lapselle on silti raskaampaa kantaa häpeää ja syyllisyyttä. Kun alakerran mies väijyy kotona leikkivä siskoksia, pitää Adin oppia erottamaan, milloin seksi on väärin ja milloin se on erityisen väärin.
1980-luvulle ajoittuva romaani pohtii, miten vanhempi säilyttää yhteyden aikuistuvaan lapseen ja mitä seuraa heräävän seksuaalisuuden vaientamisesta. Vaikka isä haluaa suojella lapsiaan, kantaa Adi jo salaisuuttaan ja etsii sanoja kuvatakseen kaiken tarkasti ja oikein.

Tukholmalainen Kayo Mpoyi (s. 1986) on ammatiltaan kirjailija, mediatuottaja ja kuvittaja. Virtaavan veden sukua on hänen esikoisromaaninsa, ja sen taustalla kaikuvat Mpoyin suvun kertomukset Tansaniasta.

Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)


Alkuteos: Maj betyder vatten
Tuotetunnus: 9789523006225
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Tiedostoformaatti: EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 20.2.2020
Muut tekijät: Lempinen, Ulla (Kääntäjä)
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kaunokirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: romaani, esikoisromaani, kaunokirjat, kaunokirjallisuus, Tansania, Kongo, myytit, Afrikka, Zaire, sukutarina, perhe, siirtomaat, kolonialismi, uskonto, häpeä, seksuaalinen ahdistelu, vanhemmuus, isäsuhde, kasvutarina, syyllisyys, ylisukupolvinen taakka, hyväksikäyttö, afrikkalainen kirjallisuus

Katso myös näitä tuotteita