Buddhan hipaisu

Harjoituksia hereilläoloon

Luukkonen, Monika
Viisitoista vuotta sitten tietokirjailija Monika Luukkonen pohti, miten selvitä kiireisestä arjestaan. Japanissa asuneena hän tunsi idän uskonnot mieltä rauhoittavine harjoituksineen mutta ei osannut ottaa niitä käyttöön omassa elämässään. Tutustuttuaan munkki Thich Nhat Hanhin ajatuksiin hän löysi käytännönläheisen buddhalaisuuden.
Kun lähestyy maailmaa ja itseään hyväksyvästi, vastaanottaa elämän sellaisena kuin se on. Hereilläoloa tässä hetkessä on syytä joskus harjoitella, jotta ymmärtää elämän ainutkertaisen luonteen, suhtautuu asioihin kiitollisuudella, pysäyttää haitallisen ajattelun ja vahvistaa ja rauhoittaa mieltä.
Kirjan 32 harjoitusta tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin meditaatiomuotoihin sekä idän oppien mukaisiin harjoituksiin, kuten maitriin, samathaan, tongleniin, lojongiin, naikaniin, shabutsu-maalaamiseen, kalligrafian meditatiivisiin vaikutuksiin sekä shinrin yokuun eli metsäterapiaan. Buddhan hipaisu ammentaa materiaalinsa ja harjoituksensa Japanista, Tiibetistä ja buddhalaisuudesta, mutta tarjoaa ne ymmärrettävästi ja kannustavasti suomalaislukijalle.

Monika Luukkonen (s. 1971) on Ouluun asettunut kirjoittaja, joka on kirjoittanut suomalaista elämäntyyliä esitteleviä teoksia Japanin kirjamarkkinoille.


Hinta: 28,20 € (25,64 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523005402
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Muut tekijät: Irizuki, Mayu (Kuvittaja)
Meilahti, Sanna-Reeta (Kuvittaja)
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 145
Tuoteryhmät: Elämä
TIETOKIRJAT
Hyvinvointi
Kovakantiset
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mietiskely, itämainen filosofia, harjoittelu, tietoinen läsnäolo, empatia
Avainsanat: tietokirja, buddhalaisuus, sovellettu buddhalaisuus, käytännöllinen buddhalaisuus, meditaatio, jooga, psykologia, Thich Nhat Hanh, Pema Chödrön, arki, kiire, irtiotto, rauhoittuminen, mindfulness, läsnäolo, mieli, keho, hengittäminen, idän opit, kiitollisuus, joogaharjoitus, meditaatioharjoitus, metsäterapia, naikan, maitri, lojong, samatha, vipassana, tonglen, shabutsu, kalligrafia, sumi-e-maalaaminen, shinrin yoku, Japani, Tiibet
Ladattava äänikirja, 2020
MP3
24,00 €

E-kirja, 2020
EPUB
20,80 €


Katso myös näitä tuotteita