K niin kuin katastrofi

Länsimaiden seitsemän tulevaisuutta

Kangas, Rami; Nenonen, Marko; Välimäki, Mari
Ajankohtainen tietokirja kertoo, millaista tulevaisuutta koronaviruksen aiheuttama poikkeustila ennustaa.

Koronakriisi on ollut ensimmäinen maailmanlaajuinen katastrofi toisen maailmansodan jälkeen. Euroopassa oli jo ehditty unohtaa, millaista on elää uhkaavan kuoleman, romuttuvien talouksien ja poikkeustilan natisuttaman demokratian keskellä. Mitä oikein näemme, kun kriisi riisuu ympäriltämme tutun ja turvallisen?

Korona on kärjistänyt ja nopeuttanut muutoksia esimerkiksi tekemällä etätyöstä valtavirtaa. Millä tavoin pitkälle edennyt digitalisaatio on muuttanut kriisissä keskeistä mediaa ja meitä kaikkia? Toisaalta poikkeustila on tehnyt näkyväksi, miten talous, demokratia ja yhteiskunnat olivat jo ehtineet muuttua huomaamattamme. Miten käy demokratian, kun ihmisten perusoikeuksia rajoitetaan? Voimmeko oppia jotain eurooppalaisuutta muovanneesta katastrofien 1600-luvusta? Ja ennen kaikkea: millaisessa maailmassa otamme vastaan seuraavan suuren kriisin?

Historian, kulttuurin ja viestinnän kokeneiden asiantuntijoiden teos tarjoaa seitsemän pohdittua ennustusta siitä, miltä yhteinen tulevaisuutemme näyttää koronakriisin valokeilassa.


Rami Kangas (s. 1972) on taide- ja viestintäalan yrittäjä, jota kiinnostaa mediatodellisuuden eriytyminen todellisuudesta.

FT, dosentti Marko Nenonen (s. 1956) on Tampereen yliopiston yliopistonlehtori ja muun muassa noitavainoista, työttömyydestä ja köyhyydestä kirjoittanut tietokirjailija.

Tiedetoimittaja ja väitöskirjatutkija Mari Välimäki (s. 1981) viimeistelee väitöskirjaa esiaviollisista suhteista 1600-luvun Ruotsissa.

Hinta: 36,90 € (33,55 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523007499
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Kust. tuotetunnus: 16S7
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 423
Tuoteryhmät: TIETOKIRJAT
Historia
Työ ja talous
Yhteiskunta
Kovakantiset
Pehmeäkantiset
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskunta, haavoittuvuus, kriisit, kriisijohtaminen, pandemiat, koronavirukset, COVID-19, katastrofit, ennusteet, skenaariot, tulevaisuus, arvot (käsitykset), yhteiskuntakehitys, yhteiskunnallinen muutos, tulevaisuudentutkimus
Avainsanat: demokratia, digitalisaatio, eristäminen, eristäytyminen, etätyö, katastrofi, korona, koronakriisi, kriisi, kuolema, pandemia, poikkeustila, talous, tietokirja, tulevaisuus, virus, yhteiskunta
E-kirja, 2021
EPUB
22,40 €


Katso myös näitä tuotteita