K niin kuin katastrofi

Länsimaiden seitsemän tulevaisuutta

Kangas, Rami; Nenonen, Marko; Välimäki, Mari
Ajankohtainen tietokirja kertoo, millaista tulevaisuutta koronaviruksen aiheuttama poikkeustila ennustaa.

Koronakriisi on ollut ensimmäinen maailmanlaajuinen katastrofi toisen maailmansodan jälkeen. Euroopassa oli jo ehditty unohtaa, millaista on elää uhkaavan kuoleman, romuttuvien talouksien ja poikkeustilan natisuttaman demokratian keskellä. Mitä oikein näemme, kun kriisi riisuu ympäriltämme tutun ja turvallisen?

Korona on kärjistänyt ja nopeuttanut muutoksia esimerkiksi tekemällä etätyöstä valtavirtaa. Millä tavoin pitkälle edennyt digitalisaatio on muuttanut kriisissä keskeistä mediaa ja meitä kaikkia? Toisaalta poikkeustila on tehnyt näkyväksi, miten talous, demokratia ja yhteiskunnat olivat jo ehtineet muuttua huomaamattamme. Miten käy demokratian, kun ihmisten perusoikeuksia rajoitetaan? Voimmeko oppia jotain eurooppalaisuutta muovanneesta katastrofien 1600-luvusta? Ja ennen kaikkea: millaisessa maailmassa otamme vastaan seuraavan suuren kriisin?

Historian, kulttuurin ja viestinnän kokeneiden asiantuntijoiden teos tarjoaa seitsemän pohdittua ennustusta siitä, miltä yhteinen tulevaisuutemme näyttää koronakriisin valokeilassa.


Rami Kangas (s. 1972) on taide- ja viestintäalan yrittäjä, jota kiinnostaa mediatodellisuuden eriytyminen todellisuudesta.

FT, dosentti Marko Nenonen (s. 1956) on Tampereen yliopiston yliopistonlehtori ja muun muassa noitavainoista, työttömyydestä ja köyhyydestä kirjoittanut tietokirjailija.

Tiedetoimittaja ja väitöskirjatutkija Mari Välimäki (s. 1981) viimeistelee väitöskirjaa esiaviollisista suhteista 1600-luvun Ruotsissa.

Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523007949
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Tiedostoformaatti: EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.2.2021
Kust. tuotetunnus: 16U0
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 423
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Avainsanat: demokratia, digitalisaatio, eristäminen, eristäytyminen, etätyö, katastrofi, korona, koronakriisi, kriisi, kuolema, pandemia, poikkeustila, talous, tietokirja, tulevaisuus, virus, yhteiskunta
Pehmeäkantinen kirja, 2021
Liepeelliset pehmeät kannet
36,90 €


Katso myös näitä tuotteita