Villi ihminen

Ja muita luontokappaleita

Kaihovaara, Riikka
"Ovatko kansallispuistot luonnon museoita, jotka esittelevät täydellisen maiseman? Voiko entinen kaatopaikka olla luontokohde? Mitä suhteemme luontoon kertoo meistä itsestämme?

Villi ihminen on vimmainen tutkimusretki luontosuhteemme hetteikköön. Yritämme epätoivoisesti hallita villiä luontoa ja sen kaaosta, ja samalla kavahdamme omaa epätäydellisyyttämme. Villiys hiipii kuitenkin puunatuimpaankin puutarhaan, kesytetyimmänkin ihmisen mieleen.
Tarkkanäköiset esseet karttavat luontoromantiikan kliseitä ja kurkistavat myös ihmisluonnon varjoisammalle puolelle. Villi ihminen puhkoo reikiä muuriin, jonka olemme pystyttäneet luonnon ja ihmisen väliin. Kun hyväksymme villin luonnon itsessämme, voimme hyväksyä sen myös ympärillämme.

Riikka Kaihovaara on helsinkiläinen dokumentaristi ja toimittaja, joka haaveilee omavaraisuudesta ja tuntee joskus vieraantuneensa sivilisaatiosta. Villi ihminen on hänen ensimmäinen kaunokirjallinen teoksensa.

Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523005709
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Tiedostoformaatti: EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.8.2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kaunokirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
Avainsanat: Riikka Kaihovaara, esikoisteokset, luonto, villi luonto, julma luonto, luontosuhde, luonnonsuojelu, ekologia, ihminen, ympäristöfilosofia, ympäristöpolitiikka, esseet, kansallispuistot
Ladattava äänikirja, 2021
MP3
24,00 €


Katso myös näitä tuotteita