Vakooja ja petturi

Kylmän sodan tärkein vakoiluoperaatio

Macintyre, Ben
Eversti Oleg Gordijevski oli uransa huipulla omistettuaan koko elämänsä KGB:lle. 46-vuotiaana hänet ylennettiin Neuvostoliiton suurlähetystön johtoon Lontooseen. Enää pitäisi käydä Moskovassa virallistamassa nimitys.

Gordijevski käveli rauhallisesti lentokentän turvatarkastuksen läpi, mutta tyynen ulkokuoren alla kalvoi pelko. Kutsussa Moskovaan oli ollut jotain outoa, ja Gordijevskilla oli hyvä syy olla huolissaan: Neuvostoliiton uskollinen palvelija oli toiminut jo vuosia kaksoisagenttina Britannian hyväksi. Jos hän oli paljastunut, Moskovassa odotti varma kuolema.

Vakooja ja petturi on päätähuimaava tositarina petoksesta, rohkeudesta ja luopumisen tuskasta. Yksikään vakooja ei onnistunut tunkeutumaan yhtä syvälle KGB:n ytimeen ja välittämään yhtä tärkeitä tietoja lännelle kuin Oleg Gordijevski - nämä tiedot muuttivat koko kylmän sodan suunnan. Hinta oli kuitenkin kova.

Vakooja ja petturi voitti vuonna 2019 CWA:n Kultaisen tikarin parhaasta rikostietokirjasta.

Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523006287
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Tiedostoformaatti: EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 2.4.2020
Muut tekijät: Nurmi, Aura (Kääntäjä)
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 91.8 Uusin aika
Avainsanat: tietokirja, tietotrilleri, kylmä sota, vakoilu, vakoiluoperaatio, vakooja, agentti, kaksoisagentti, vakoojat, KGB, MI6, CIA, Neuvostoliitto, Iso-Britannia, Moskova, Lontoo, suurlähettiläs, tiedustelu, kansainvälinen tiedustelu, tiedonvälitys, historia, ulkopolitiikka, loikkari, ydinsota
Ladattava äänikirja, 2020
MP3
24,00 €


Katso myös näitä tuotteita