Rotko

Erään perheen teloitus, joka johti Ukrainan juutalaisten joukkotuhon jäljille

Lower, Wendy
Palkittu holokaustitutkija selvittää Ukrainan juutalaisten kohtalon natsimiehityksen aikana ja laajentaa kuvaa kansanmurhan luonteesta.

Valokuvassa on nainen lapsineen rotkon reunalla. Takana seisoo mies kivääri kädessään. Naisen pää peittyy savuun. Ase on juuri laukaistu.

Vuonna 2009 holokaustitutkija Wendy Lower sai käsiinsä valokuvan juutalaisperheen murhasta Saksan valtaamassa Ukrainassa. Hirmuteko ei ollut poikkeuksellinen - natsimiehityksen aikana yli miljoona Ukrainan juutalaista murhattiin kirkkaassa päivänvalossa.

Valokuva ei jättänyt Loweria rauhaan, ja kymmenen vuoden salapoliisityön aikana hän selvitti, keitä kuvassa ammutut olivat, kuka heidät ampui ja mitä Ukrainassa tapahtui. Juutalaisten kansanmurhasta tiedetään hyvin keskitysleirit, mutta varsinkin Itä-Euroopassa tavallisia juutalaisperheitä tuhottiin myös ampumalla paikan päällä, paikallisten avustuksella.

Rotkon kuvaama juutalaisperheen kohtalo on avain joukkomurhaan - ja samalla se tarkentaa kuvaa holokaustin luonteesta.


Wendy Lower (s. 1965) on historian professori ja työskentelee tutkijana sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Hänen edellinen teoksensa Hitlerin raivottaret (2014) kertoi saksalaisnaisista, jotka lähtivät itään natsien miehittämille alueille ja toimivat miesten rinnalla Hitlerin tuhokoneistossa. Kahteenkymmeneenkolmeen maahan myyty teos nousi Suomessakin myyntilistojen kärkeen.

Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Alkuteos: The Ravine
Tuotetunnus: 9789523007840
Tuotemuoto: Äänikirja
Tiedostoformaatti: MP3
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.4.2021
Kust. tuotetunnus: 16TX
Muut tekijät: Vainikainen, Virpi (Kääntäjä)
Jyrkäs, Maria (Lukija)
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 5t 48m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 94.13 Saksan historia, nykyaika
Avainsanat: Itä-Eurooppa, Kolmas valtakunta, Ukraina, historia, holokausti, joukkomurha, juutalaiset, kansanmurha, natsit, sotahistoria, teloitus, tietokirja, toinen maailmansota
E-kirja, 2021
EPUB
22,40 €

Kovakantinen kirja, 2021
Suojapaperi
36,90 €


Katso myös näitä tuotteita