Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa

Räihälä, Osmo Tapio
Yleistajuinen kirja kummallisen kuuloisesta nyky-musiikista ja sen kuuntelemisesta.

Miksei kukaan enää sävellä kaunista klassista musiikkia? Onko nykytaidemusiikki oikeasti olevinaan musiikkia?

Klassista musiikkia sävellettiin viimeksi sata vuotta sitten, ja siitä versonut nykytaidemusiikki heitti perinteiset säännöt romukoppaan. Klassiseen tottuneesta konserttivieraasta nykymusiikki voi kuulostaa vähintäänkin oudolta.

Säveltäjä Osmo Tapio Räihälä kertoo kirjassaan, kuinka juuri musiikissa on päädytty vuosisatoja vanhojen taideteosten valtaan muiden taiteenalojen arvostaessa tuoreita näkökulmia. Kiehtovasti hän myös perustelee, miksi jokainen aika tarvitsee omat säveltäjänsä.

Teos kasvaa kertomukseksi säveltäjän työstä, taiteen luonteesta sekä kuuntelemisen ja avoimuuden lahjasta. Se osoittaa, ettei nykyajan ”vakava musiikki” ole sittenkään niin vakavaa - eikä ehkä edes vaikeaa. Tämän kirjan lukemiseen ei tarvitse musiikin teorian tuntemusta vaan teos sopii jokaiselle musiikinystävälle.


Osmo Tapio Räihälä (s. 1964) on suomalainen taidemusiikin säveltäjä, jonka teoksia on esitetty eri puolilla maailmaa. Räihälän teoksia ovat tilanneet ja esittäneet muun muassa Radion sinfoniaorkesteri, Gewandhausorchester ja London Sinfonietta. Räihälä on myös esitellyt satoja sävellyksiä sadoissa konsereissa sekä radio- ja tv-ohjelmissa.

Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523007864
Tuotemuoto: Äänikirja
Tiedostoformaatti: MP3
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 2.3.2021
Kust. tuotetunnus: 16TZ
Muut tekijät: Räihälä, Osmo Tapio (Lukija)
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 8t 5m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 78 MUSIIKKI
Avainsanat: atonaalinen, klassinen musiikki, kulttuuri, musiikinystävä, musiikki, nykymusiikki, orkesteri, sävellys, säveltäjä, säveltäminen, taide, taidemusiikki, tietokirja, tonaalinen, ääninäyte
E-kirja, 2021
EPUB
22,40 €

Kovakantinen kirja, 2021
Suojapaperi
36,90 €


Katso myös näitä tuotteita