Maailmassa on virhe

101 historiallista kömmähdystä

Rydén, Daniel; Väänänen, Panu
Lääkeyhtiö Bayer satsasi pitkään heroiiniin, eikä aspiriinilla ollut sen johtajien mielestä mitään arvoa. Britannian pääministeri Chamberlain neuvotteli Hitlerin kanssa pysyvän rauhan vuonna 1938. Suomessa toiminut vakoilurinki paljastui, kun neuvostoagentti erehtyi liftaamaan suojelupoliisin kyytiin. Australialainen maanviljelijä ei todellakaan tiennyt mitä teki tilatessaan Englannista kaksi tusinaa kania.

Sanonnan mukaan ne, jotka eivät lue historiaa, toistavat sokeina sen virheitä. Lukemalla muiden virheistä ainakin näkee, mitä toistaa. Historia tosin harvoin etenee niin kuin etukäteen odottaisi. Maailma tuntee tuhansia esimerkkejä vääristä valinnoista, sattumanvaraisista kömmähdyksistä ja täydellisestä arvostelukyvyttömyydestä, jolla on ollut kauaskantoiset seuraukset.

Maailmassa on virhe kertoo 101 tarinaa maailman ja Suomen historian kulkua muuttaneista kömmähdyksistä. Jotkin virheistä ovat pieniä, harmittomia puutteita tekijöidensä arviointikyvyssä, toiset taas ovat vaikuttaneet dramaattisesti kansakuntien elämään. Daniel Rydén kirjoittaa niin kevyemmistä kömmähdyksistä kuin pahemmistakin virheistä samaan aikaan vakavissaan ja kieli poskessa.

Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523007284
Tuotemuoto: Äänikirja
Tiedostoformaatti: MP3
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.10.2020
Muut tekijät: Immonen, Antti (Kääntäjä)
Pulli, Juha (Lukija)
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: TIETOKIRJAT
Historia
Äänikirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
Avainsanat: mokat, virheet, erehdykset, Daniel Rydén

Katso myös näitä tuotteita