Kurittomat

Jumalattaria, nykynaisia ja muita kauheita akkoja

Pulakka, Kaisa
Valoisa tietokirja naisiin kohdistuneiden -asenteiden synkästä kulttuurihistoriasta.

Lilith oli Aatamin ensimmäinen vaimo, joka demonisoitiin kauheaksi akaksi. Kun Lilithin tarina kerrotaan uudestaan, kuullaan kertomus sukupuolten välisen tasa-arvon kehityksestä. Lilith oli rohkea nainen, joka uskalsi sanoa ei.

Kurittomat käsittelee reippaasti ja informatiivisesti naisen asemaa eri aikoina ja tilanteissa. Kulttuurihistoriasta ponnistavan, upeasti kuvitetun kirjan aiheita ovat myyttisten naisten lisäksi seksuaalisuus, sukulaissuhteet, syntymä ja kuolema sekä ihan tavalliset mokailevat nykyäidit. Naisen rooli ei ole ollut häävi, mutta yhteiskunnan rakenteisiin pesiytynyt epätasa-arvo voidaan tunnistaa nyt.

Kaisa Pulakka pöyhii Kurittomissa vanhat tarinat uusiksi: myytit yhdistyvät omaäänisesti tämän päivän ilmiöihin muistaen, etteivät sukupuoleen liittyvät asenteet kohdistu vain naisiin. Virkistävän kirjan lopuksi voi tehdä Kauhee akka -testin ja onnitella itseään siitä, ettei jumalatarten tapaan repinyt lapsiaan kappaleiksi.

Kaisa Pulakka (s. 1979) on Yle Radio 1:n kulttuuritoimittaja, joka on käsitellyt rakastetuissa radio-ohjelmissaan naisen asemaa satujen, myyttien, tarinoiden ja Kalevalan kertomusten valossa. Kurittomat perustuu Pulakan Kauhee akka -radiosarjaan, joka kertoi hankalina pidettyjen myyttisten naisten tarinat tuorein sanoin.

Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523007826
Tuotemuoto: Äänikirja
Tiedostoformaatti: MP3
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 2.3.2021
Kust. tuotetunnus: 16TV
Muut tekijät: Pulakka, Kaisa (Lukija)
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 5t 39m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 32.3 Sukupuolten ja seksuaalisten ryhmien asema yhteiskunnassa
Avainsanat: asenteet, feminismi, jumalattaret, kulttuurihistoria, miehet, misogynia, mytologiat, myytit, naiset, naisnäkökulma, naisten tarinat, seksuaalisuus, sukupuoli, tasa-arvo, tietokirja
E-kirja, 2021
EPUB
22,40 €


Katso myös näitä tuotteita