Kourallinen tabuja

kertomuksia itsemurhasta

Vuori, Katariina; Pulkkinen, Jonna
Pysäyttävä kirja aiheesta, josta ei vieläkään saa puhua

"Viisi vuotta sitten haaveilin tuskattomasta hetkestä. Joulu oli tuloillaan ja väsymyksen keskellä laitoin kotia joulukuntoon." Tämä 43-vuotias nainen päätyi yrittämään itsemurhaa jouluyönä.

Vuosittain noin tuhat suomalaista tappaa itsensä. Yrityksiä arvioidaan olevan kymmenkertainen määrä, ja vakavia itsemurha-ajatuksia on jopa joka kymmenennellä suomalaisella. Kourallinen tabuja-teoksessa itsemurhaa yrittäneet kertovat, miksi he eivät halunneet enää elää - ja mistä he ovat saaneet motivaation jatkaa elämää.

"Ihmettelin, miksi kaikki olivat hiljaa eivätkä puhuneet tapahtuneesta. Pahalta tuntui, kuin kaikki olisi vaikenemalla hyvin!" kuvaa 43-vuotias nainen herättyään joulupäivään, yhä hengissä. Itsemurha on edelleen tabu, josta harvoin puhutaan avoimesti.

Kourallinen tabuja on keskustelunavaus pahasta olosta. Kirjan tositarinoissa toistuu se, miten terveydenhuollosta ei saa apua. Vatsahuuhtelun jälkeen potilas lähetetään yksin kotiin eikä jatkohoitoa suunnitella lainkaan.

Raskaaseen aiheeseen lankeaa kuitenkin myös valoa: lähes jokaisessa tarinassa itää ajatus siitä, että itsemurhasta voi selvitä hengissä.

Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523000322
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Tiedostoformaatti: EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.3.2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 179
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 59.565 Itsemurhat ja niiden ehkäisy

Katso myös näitä tuotteita