Hyvän historia

Ihmiskunta uudessa valossa

Bregman, Rutger
Hyvä. Parempi. Ihminen.

Ihminen on luonnostaan itsekäs ja ihmiskunta tavoittelee vain omaa etuaan. Tätä ajatusta toistavat niin historioitsijat, psykologit ja filosofit kuin iltapäivälehdet ja poliitikotkin. Mutta pitääkö se paikkansa?
Ylistetyssä teoksessaan Hyvän historia Rutger Bregman kääntää ajatuksen ihmisen pahuudesta ylösalaisin. Mitä jos luonnonvalinta ei suosinutkaan ilkeintä ja kovinta pyrkyriä vaan ystävällisintä ja huomaavaisinta tyyppiä? Kirja kyseenalaistaa ihmiskunnan itsekkyyttä toistelevat kauhutarinat Pääsiäissaaren murhenäytelmästä Milgramin sähköiskukokeeseen sekä kertoo, mitä tapahtui, kun kuusi koulupoikaa oikeasti haaksirikkoutui autiolle saarelle niin kuin klassikkokirjassa Kärpästen herra.
Vakuuttava teos murskaa myytit ihmisen pahuudesta yksi kerrallaan ja tarjoaa tilalle myönteistä ihmiskuvaa. Nyt on toisenlaisen tarinan aika.

Rutger Bregman on alankomaalainen historioitsija, joka on valloittanut maailman menestyskirjallaan Ilmaista rahaa kaikille.

Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Alkuteos: De meeste mensen deugen
Tuotetunnus: 9789523007260
Tuotemuoto: Äänikirja
Tiedostoformaatti: MP3
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.8.2020
Muut tekijät: Janatuinen, Mari (Kääntäjä)
Toiviainen, Mikko (Lukija)
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 15t 26m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
Avainsanat: tietokirja, filosofia, etiikka, moraali, yhteiskunta, historia, ihmiskunta, hyveet, hyve, hyveellisyys, itsekäs, hyvyys, pahuus, käyttäytyminen
E-kirja, 2020
EPUB
22,40 €

Pehmeäkantinen kirja, 2024
Jättipokkari
16,10 €


Katso myös näitä tuotteita