Ettekö te tiedä, kuka minä olen

ylimielisyyden historiaa

Turunen, Ari
Ari Turunen johdattaa uudessa, hillittömän hauskassa kirjassaan ylimielisyyden lähteille. Mikäpä muukaan olisi ollut syynä ihmiskunnan suurimpiin katastrofeihin ilmastonmuutoksesta talouskriiseihin kuin valtaapitävien pohjaton omahyväisyys. Neuvostoliitossa suunniteltiin 1930-luvulla, että kaikkien Siperian jokien virtaussuunta olisi syytä kääntää päinvastaiseksi. Enronin toimitusjohtaja taas uskoi, että ahneus oli paras motivointikeino - tunnetuin seurauksin. Tai mitä voimme oppia Espanjan kuninkaan Filip II:n vaatimattomuudesta: hän paloi kuoliaaksi takkansa ääressä, kun hoviväki ei löytänyt tarpeeksi nopeasti virkailijaa, jonka virallisena tehtävänä oli liikuttaa kuninkaan nojatuolia.

Ettekö te tiedä, kuka minä olen -kirjaan on syytä tarttua, kun päähän kihahtaa hybris. Kirjan viimeisessä luvussa näet kerrotaan menestystarinoista, joiden perustan ovat luoneet hybriksen vastakohdat: itsekritiikki ja -ironia.

VTL Ari Turunen on toimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut menestyksekkäitä teoksia niin käytöstavoista, taikauskoista, valehtelusta, vastustamisesta kuin humalastakin. Hänen seuraava kirjahankkeensa käsittelee suomalaisia jäänmurtajia.

Hinta: 20,80 € (18,91 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789517967242
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Tiedostoformaatti: EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 20.10.2010
Julkaisuvuosi: 2010
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 195
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurihistoria, mentaliteettihistoria, sosiaalinen käyttäytyminen, ylimielisyys, vallankäyttö, yhteiskunnalliset vaikuttajat, hallitsijat, itseluottamus, ylpeys, itsekkyys, ahneus, moraali, poliittinen kulttuuri, menestyminen, itsekritiikki
Ladattava äänikirja, 2019
MP3
24,00 €


Katso myös näitä tuotteita