Ebba, kuningattaren sisar

Lahtinen, Anu
Ensimmäinen 1500-luvun naisesta kertova suomalainen elämäkerta kuvaa, miten perhe ja valtakunta liittyivät yhteen.

Noin nelikymmenvuotiaana Ebba Stenbock oli saattanut hautaan niin miehensä kuin puolet lapsistaan. Puoliso, Suomen pelätyin mies Klaus Fleming, oli kuollut kukistettuaan nuijasodan kahakat. Serkku Kaarle oli anastanut vallan Ruotsin puolella valtakuntaa, ja hänen joukkonsa hyökkäisivät pian Turun linnaan. Pystyisikö Ebbaa nyt suojelemaan edes hänen sisarensa Katarina, Ruotsin entinen kuningatar?

Ebba, kuningattaren sisar kertoo Ebba Stenbockin (k. 1614) elämänmittaisesta tiestä Turun linnan puolustajaksi vuonna 1597 sekä yhteenoton seurauksista. Stenbockin ja Flemingin sukupiirit olivat valtakunnan mahtavimpia, ja niitä myllersivät poliittiset riidat, omaisuustakavarikot ja maanpetturuustuomiot. Yhden naisen kautta hahmottuu, millaista oli elämä 1500-luvun lopun kuohuvassa maailmassa.

Kun Kaarlen joukot saapuivat, Ebba-rouva päätti seistä oikean kuninkaan puolella. Olihan hän edelleen ylhäisen perheen tytär, pelätyn johtajan leski ja kuningattaren sisar.


FT, dosentti Anu Lahtinen (s. 1975) on Suomen ja Pohjoismaiden historian apulaisprofessori Helsingin yliopistossa ja Historiallisen Aikakauskirjan päätoimittaja. Lahtinen on erikoistunut Ruotsin ajan historiaan sekä sosiaali- ja sukupuolihistoriaan. Häntä on kiinnostanut menneisyyden naisten toiminta aina väitöskirjasta (2007) saakka.

Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523007789
Tuotemuoto: Äänikirja
Tiedostoformaatti: MP3
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.4.2021
Kust. tuotetunnus: 16TJ
Muut tekijät: Niskanen, Karoliina (Lukija)
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 4t 11m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 92.3 Suomen historia, reformaation aika
Avainsanat: 1500-luku, Ebba Stenbock, Kaarle-herttua, Katarina Stenbock, Klaus Fleming, Ruotsin valtakunta, Turun linna, elämäkerta, historia, naisten historia, nuijasota, perhe, tietokirja, valtataistelu
E-kirja, 2021
EPUB
22,40 €


Katso myös näitä tuotteita