Aselevon maksumiehet

Suomalaiset merimiehet natsi-Saksan keskitysleireillä 1944-1945

Rönkkö, Pertti
Syyskuussa 1944 Suomen ja Saksan aseveljeys päättyi, ja Saksan sekä sen miehittämien maiden satamissa olleet suomalaiset kauppalaivat olivat ahdingossa. Saksalaiset ottivat laivat hallintaansa ja antoivat merimiehille kaksi vaihtoehtoa: natsi-Saksan puolelle siirtyminen tai keskitysleiri. Suurin osa valitsi keskitysleirin. Aselevon maksumiehet kertoo heidän tarinansa.
Suomalaisten merenkulkijoiden kohtalo on osa useimmille suomalaisille tuntematonta sotahistoriaa. He joutuivat maksamaan kalliisti Neuvostoliiton kanssa solmitusta aselevosta - he kokivat keskitysleirien kauhut ja näkivät läheltä natsivallan romahduksen.
Asiantunteva teos perustuu muun muassa suomalaisten merimiesten haastatteluihin, päiväkirjoihin sekä Suomen Merimies-Unionin arkistoihin.

Pertti Rönkkö on Berliinissä asuva toimittaja. Rönkkö on tehnyt aiheesta radio- ja tv-ohjelmia sekä haastatellut keskitysleireillä olleita merimiehiä.

Hinta: 22,40 € (20,36 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523005792
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Tiedostoformaatti: EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.4.2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Etusivu
Kirjastoluokka: 92.7 Suomen historia, itsenäisyyden aika
Avainsanat: tietokirja, historia, sotahistoria, suomalaiset merimiehet, merimiehet, natsi-Saksa, Saksa, keskitysleiri, aselepo, aseveljeys, jatkosota, merimiesliitto
Ladattava äänikirja, 2020
MP3
24,00 €


Katso myös näitä tuotteita