Vuokaruoka

Vaivatonta kasvisruokaa uunissa

Tuvesson, Julia
Kun Julia Tuvesson muutti tiskikoneettomaan asuntoon kahden pienen lapsen kanssa, ruoanlaitto meni uusiksi. Miten saisi aikaan herkullisen ja monipuolisen aterian nopeasti? Voisiko ruokaa laittaa vain yhdessä astiassa? Näin syntyi ajatus vuokaruoasta.
Kasvispohjainen vuokaruoka tehdään vaikkapa juureksista, sienistä tai falafelista sekä runsaista mausteista ja lisukkeista, ja se kruunataan kastikkeella tai dipillä. Yhdestä uunivuoallisesta höystöineen syntyy maistuva arkiateria tai juhlallisempi kattaus illallisvieraille.
Vuokaruoka on rentoa ruokaa, jossa yhden raaka-aineen voi korvata toisella ja hävikkitaistelua käydään upottamalla ruokaan jämät ja tähteet. Yli 40 ruokaohjeessa tehdään niin keittoja kuin pää- ja jälkiruokia. Halloumikebab tai hasselbackan punajuuret sopivat jopa juhlapöytään, ja perinteinen keräkaali yllättää paahdettuna chilivoin ja limettimajoneesin kera.

Valokuvaaja ja etnologi Julia Tuvessonin Instagram-tili helpoista ja rennoista uunissa valmistetuista kasvisruoista nousi parissa vuodessa Ruotsin suosituimpien joukkoon. Vuokaruokaa on myyty Ruotsissa jo 16 000 kappaletta.

Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)


Alkuteos: Plåtmat
Tuotetunnus: 9789523005488
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Muut tekijät: Timonen, Karoliina (Kääntäjä)
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 153
Tuoteryhmät: Ruoka
TIETOKIRJAT
Kovakantiset
Tarjouskirjoja
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokaohjeet, kasvisruoat, uuniruoat, kasvisravinto

Katso myös näitä tuotteita