Veri ei vaikene

Porvali, Mikko
Karelia Noir -sarjan toinen osa kuvaa äärioikeiston nousua 1930-luvulla

Viipuri 1931. Lapualaisten mustat umpiautot nostattavat pölyä Kannaksen hiekkateillä, viinan salakuljettajat ampuvat läpi tiesulkujen eivätkä kommunistit sääli kohdalleen osuvia poliiseja. Etsiväkomisariot Salomon Eckert ja Jussi Kähönen tutkivat rikoksia nuoressa tasavallassa, jota ääriliikkeet uhkaavat oikealta ja vasemmalta.

Kieltolain kumoaminen lopettaa pirtusodan, mutta rikospoliisien vastapelureiksi nousevat maanalainen kommunistipuolue ja poliitikkojen tukema lapuanliike. Oikeusvaltion puolustajat ovat harvassa vallanpitäjien tasapainotellessa kansansuosion ja ääriliikkeiden välillä. Sitten alkaa talvisota, ja Eckert ja Kähönen joutuvat uuden tilanteen eteen, kun poliisin ja sotilaan tehtävät sekoittuvat puna-armeijan saartamassa kaupungissa.

Karelia noir -trilogian toinen osa avaa lukijalle Karjalan historiaa rikospoliisien näkökulmasta. Poliisikuolemat, monet rikostapauksista sekä teoksissa kuvattu rikostutkimustaidon kehitys perustuvat tositapahtumiin.

Rikoskomisario Mikko Porvali (s. 1981) on tullut tunnetuksi sujuvasti kirjoitetuista sotahistoriakirjoistaan, jotka ovat Suomen lisäksi keränneet käännöksinä suosiota myös Ruotsissa. Karelia Noir -sarjan ensimmäinen osa Sinisen kuoleman kuva sai lukijoilta innostuneen vastaanoton.

Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523003620
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Sarja: Karelia Noir 2 Atschi!-pokkari
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 339
Tuoteryhmät: KAUNOKIRJAT
Jännitys ja rikos
Historia
POKKARIT
Pehmeäkantiset
Kirjastoluokka: T84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
E-kirja, 2016
EPUB
18,90 €

Ladattava äänikirja, 2020
MP3
19,90 €

Kovakantinen kirja, 2016
Suojapaperi
29,90 €


Katso myös näitä tuotteita