Tiedostavan siemailun taito

Kellomäki, Ani
Lomamatkan alkua juhlistetaan kuohuviinillä lentokentän baarissa. Urheilutapahtumissa, konserteissa ja junan ravintolavaunussa kuuluu ottaa lasillinen. Alkoholia on kaikkialla, mutta kuinka siemailun arkipäiväistyminen vaikuttaa meihin?

Toimittaja Ani Kellomäen Tiedostavan siemailun taito näyttää arjen, jossa viinilasillista ei tarvitse selitellä, mutta kakunpalaa pitää. Kirja pohtii, miksi pullolla muistetaan päiväkodin henkilökuntaa ja miksi tavallinen arki on nykyään alkoholin terästämää juhlaa.

Tiedostavan siemailun taito on puheenvuoro tiedostavamman alkoholinkäytön puolesta. Kirja tarjoaa välineitä oman alkoholinkäytön tarkasteluun, lopettamiseen tai vähentämiseen sekä konkreettisia vinkkejä sosiaalisiin alkoholittomiin tilanteisiin. Alkoholi voi olla läsnä onnellisissa ja nautinnollisissa hetkissä, mutta onnen ja nautinnon aiheuttajaksi siitä ei ole.

Suurkuluttajien varjoon jää valtava määrä suomalaisia, jotka käyttävät alkoholia joskus reilustikin, mutta joille alkoholi ei ole vielä näyttänyt rumimpia kasvojaan. Kellomäki kartoittaa tätä alkoholinkäytön katvealuetta haastattelujen, tutkimusten, median ja arjen havaintojen avulla. Syyllistämätön kirja kannustaa kysymään, missä menevät omat rajat, onko kaikki kunnossa vai voisiko omia juomistapojaan tiedostaa paremmin?

Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523004849
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 238
Tuoteryhmät: Elämä
TIETOKIRJAT
Hyvinvointi
Pehmeäkantiset
Kirjastoluokka: 37.61 Alkoholipolitiikka
Kansalliskirjaston asiasanat: alkoholinkäyttö, juomatavat, alkoholi, mainonta, alkoholikulttuuri, tapakulttuuri, sosiaalinen vuorovaikutus
Avainsanat: Juominen, juomakulttuuri, juomistavat, alkoholi, alkoholiongelma, siemailu, tissuttelu, alkoholinkäyttö, tipaton
E-kirja, 2019
EPUB
18,90 €

Ladattava äänikirja, 2019
MP3
19,90 €


Katso myös näitä tuotteita