Tie Teheraniin

Peukalokyydillä Iraniin

Vepsä, Emma
Helmikuussa 2016 Emma Vepsä seisoi Tallinnan laidalla tienreunassa. Liftaussuunta oli toinen kuin Eurooppaan pyrkivillä siirtolaisilla: kohti etelää, Iraniin.
Parissa kuukaudessa Vepsä matkaa Itä-Euroopan ja Turkin halki Persianlahdelle. Tie alla jatkuu samana, mutta valtion rajalla matkaaja havahtuu: Turkissa on vallalla tiukka linja, Transnistriaa - valtiota ilman valtion oikeuksia - jäytää kymmeniä vuosia kestänyt jäätynyt konflikti.
Konservatiiviselta vaikuttava Iran taas on täynnä yllätyksiä. Kun moraalipoliisi ei ole näkemässä, naisten huivit voivat lentää nurkkaan ja vodkashoteista kotibileissä kieltäytyvää suomalaista ihmetellään.
Matkan varrella tavatut ihmiset vievät keskelle arkea, jossa suurvaltojen poliittiset siirrot muuttavat ihmisten jokapäiväistä elämää.

Emma Vepsä (s. 1987) on valokuvaaja, toimittaja ja loputtoman utelias maailmanmatkaaja. Vepsää kiinnostavat konfliktit ja kriisit, mutta etenkin tavallisten ihmisten tavallinen elämä. Vepsä lopetti lentämisen kokonaan keväällä 2016, ja nykyään hänen matkassaan kulkee aina myös Doris-koira.

Hinta: 36,10 € (32,82 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523005501
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 278
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
TIETOKIRJAT
Maat ja matkat
Kovakantiset
Tarjouskirjoja
Pehmeäkantiset
Kirjastoluokka: 40.8 Matkakuvaukset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: matkat, liftaus, reitit, yhteiskuntakuvaus, kokemukset

Katso myös näitä tuotteita