Tappolista

Kremlin salamurhaohjelma ja Validimir Putinin sota länttä vastaan

Blake, Heidi
Vetävästi kirjoitettu tietokirja, joka pohjautuu muun muassa salaisiin tiedusteluaineistoihin.

He luulivat löytäneensä turvapaikan Englannin hienostoasuinalueilta, mutta he olivat väärässä. Vladimir Putinin valtaantulon jälkeen Britanniaan paenneet oligarkit ja venäläiset toisinajattelijat ovat yksi toisensa jälkeen kuolleet epäilyttävissä olosuhteissa, kuten myös monet heidän juristeistaan ja avustajistaan. Ja vaikka Britannian tiedusteluviranomaisilla on ollut todisteita Venäjän osallisuudesta kuolemiin, poliisi on lopettanut lähes kaikki tutkimukset.
Palkittu tutkiva toimittaja Heidi Blake paljastaa Venäjään kytkeytyvien hämäräperäisten kuolemien ja ilmiselvien murhien verkoston Britanniassa ja muualla lännessä. Venäjän korkeimman johdon hyväksymä salamurhaohjelma sai jatkua lähes kaksikymmentä vuotta, ennen kuin entisen sotilastiedustelija Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä murhayritys novitšok-hermomyrkyllä sai länsimaat reagoimaan. Länsimaiden turva ei kuitenkaan suojele, jos oma nimi on Kremlin tappolistalla.

Salaisiksi luokiteltuihin asiakirjoihin, rikos­paikkatodisteisiin ja tiedustelulähteisiin sekä satoihin sisäpiirin haastatteluihin perustuva rohkea kirja paljastaa, mihin Putin salamurhaohjelmallaan pyrkii ja miksi länsimaat eivät ole pontevammin vastustaneet verenvuodatusta.

Lontoolainen Heidi Blake(s. 1986) on tutkiva toimittaja BuzzFeed Newsissä. Hän on voittanut lukuisia palkintoja työstään, ja hänen tutkivan journalismin tiimistä oli Pulitzer-ehdokkaana vuonna 2018 Venäjän salamurhaohjelmaa käsittelevästä artikkelista.

”Henkeäsalpaava. Blake onnistuu punomaan uskomattoman tarinan rikoksista, korruptiosta ja murhasarjasta vetäväksi tietokirjaksi.”
Sunday Herald

Hinta: 36,90 € (33,55 € alv 0 %)


Alkuteos: From Russia with Blood
Tuotetunnus: 9789523007437
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Kust. tuotetunnus: 16S1
Muut tekijät: Nurmi, Aura (Kääntäjä)
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 373
Tuoteryhmät: TIETOKIRJAT
Jännitys ja rikos
Yhteiskunta
Maat ja matkat
Kovakantiset
Historia
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: salamurha, poliittinen murha, maanpako, oligarkit, vakoilijat, toisinajattelijat, venäläiset, poliittinen väkivalta, vallankäyttö, presidentit, turvallisuuspalvelut, poliittinen historia
Ladattava äänikirja, 2020
MP3
24,00 €

E-kirja, 2021
EPUB
22,40 €


Katso myös näitä tuotteita