Sateenkaaren alla

Kertomuksia perheistä

Rintamäki, Maria; Autio, Hanna-Leena; Riihiluoma, Karoliina; Suvanne, Liisa
Heteroparin perhemuoto on yleisin, mutta suomalaiset kodit edustavat erilaisia perhekokoonpanoja. Tämä kirja on kunnianosoitus näille monenlaisille, sateenkaaren väreissä hehkuville perheille.
Sateenkaaren alla antaa äänen kolmellekymmenelle perheelle. Perheistään kertovat naisparit, miesparit, apilaperheet, transvanhemmat, yksinhuoltajahomot ja -lesbot, tukiperheet, sukusolujen luovuttajat ja etävanhemmat. Tarinansa kertovat myös sateenkaari-isoäiti sekä sateenkaariperheessä kasvanut nuori nainen.
Vaikka sateenkaariperheet rikkovat perinteisiä normeja, ne ovat tavallisia lapsiperheitä ongelmineen ja ilonaiheineen. Kirjan tarinoita yhdistävät hedelmöityshoitokuvaukset lapsettomuuskokemuksineen sekä Suomen pikku hiljaa kohentuva lainsäädäntö. Perheen määrittely, ihmisten välinen rakkaus ja oman lapsen toive kokoavat ajatukset perimmäisten kysymysten äärelle.
Tasa-arvoisen avioliittolain mentyä läpi joulukuussa 2014 sateenkaariperheiden olot helpottuvat. Vähitellen yhteiskunnallinen ilmapiiri ja ihmisten asenteet muuttuvat suvaitsevaisemmiksi ja erilaiset perhemuodot hyväksytään.

Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523001633
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 173
Tuoteryhmät: TIETOKIRJAT
Elämä
Pehmeäkantiset
Kirjastoluokka: 32.2 Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa
Kansalliskirjaston asiasanat: sateenkaariperheet, vanhemmuus, perheet, lapsiperheet, äitiys, isyys, lastenhankinta, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, kokemukset, seksuaalivähemmistöt, sukupuolivähemmistöt

Katso myös näitä tuotteita