Sata vuotta suomalaista sotilastiedustelua

Sipilä, Joonas; Koskimies, Tapio
Itsenäisen Suomen sotilastiedustelun synnystä on tullut kuluneeksi sata vuotta. Sotilastiedustelua on käsitelty monissa tutkimuksissa ja kirjoituksissa, mutta tiedustelutoimiala ei ole julkaissut mitään omista vaiheistaan. Liika avoimuus olisi voinut jopa vaarantaa valtakunnan turvallisuuden. Sotilastiedustelua verhoaakin usein salaperäisyyden viitta ja agenttielokuvien luomat mielikuvat. Tiedustelun perustoimintaperiaatteet tai keskeisimmät käsitteetkään eivät ole suuren yleisön tiedossa tai selvitettävissä.

Tätä puutetta käsillä oleva kirja pyrkii paikkaamaan. Teos tarjoaa mielenkiintoisia välähdyksiä Suomen tiedustelun historiasta jääkäreistä kaukopartioihin ja Äänislinnan tiedustelijainkouluun sekä radiotiedustelusta kylmän sodan vastatiedustelutoimintaan ja miehittämättömiin lennokeihin.

Hinta: 39,50 € (35,91 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523004863
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 171
Tuoteryhmät: TIETOKIRJAT
Historia
Kovakantiset
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tiedustelu, puolustusvoimat, tiedustelupalvelut, vakoilu, vastavakoilu, radiotekniikka, kaukopartiot, Stella Polaris -operaatio, sotilasasiamiehet, sotahistoria, historia

Katso myös näitä tuotteita