Rahan ruhtinaat

Matka pankkiirien suljettuun maailmaan

Luyendijk, Joris
Pankkiirien maailma ei ole vain hulppeita avokonttoreita pilvenpiirtäjien huipuilla - se on itse asiassa koko arkisen elämämme perusta. Juuri kukaan meistä ei vain tiedä, miten hyvin tai huonosti nämä perustukset on rakennettu.

Tutkiva journalisti Joris Luyendijk tiesi hyvin vähän sijoittamisesta, pankkiireista tai investointipankeista ryhtyessään tutkimaan rahan liikkeitä. Kahden vuoden aikana hän haastatteli yli 200 Lontoon pankkiiria upporikkaista rahastonjohtajista takahuoneiden datanörtteihin. Hänelle selvisi, että alalla on vallalla vaikenemisen koodi: vasta pitkän ja sinnikkään työn tuloksena ovet sisäpiireihin alkoivat avautua ja lopulta haastateltavat uskoivat hänelle asioita jopa työpaikkansa menettämisen uhalla.

Onko kapitalismin ongelmana ahneus? Sokeuttavatko liian korkealle asetetut tulostavoitteet näkemästä kokonaisuutta tai päätösten moraalisia vaikutuksia? Entä onko vuoden 2008 romahduksen syvemmät syyt korjattu vai onko rahoitusmaailma edelleen yhteiskuntamme ytimessä tikittävä aikapommi? Vai onko totuus vielä sitäkin huolestuttavampi: entä jos taloutemme on kuin lentokone, jonka kyydissä me kaikki olemme - mutta lukitun oven takana ohjaamossa ei olekaan ketään?

Rahan ruhtinaat on viihdyttävää, tarkkanäköistä, uskottavaa - ja hyytävää luettavaa.

Joris Luyendijk (s. 1971) on palkittu hollantilainen toimittaja ja kirjailija. Rahan ruhtinaat on ollut myyntimenestys: kirjaa painettiin sen ilmestyttyä puolessa vuodessa Hollannissa yli 300 000 kappaletta, ja sen käännösoikeudet on myyty 15 maahan.

Hinta: 11,30 € (10,27 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523003231
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Muut tekijät: Janatuinen, Mari (Kääntäjä)
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 266
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
TIETOKIRJAT
Työ ja talous
POKKARIT
Pehmeäkantiset
Kirjastoluokka: T36.22 Pankkitoimi. Pörssitoimi. Sijoitustoiminta
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rahoitusmarkkinat, työntekijät, rahoitusala, investointipankit, pankkiiriliikkeet, finanssikriisit
E-kirja, 2016
EPUB
22,40 €


Katso myös näitä tuotteita