Puutarhakirjeitä

Heino, Hannimari; Wallin, Kristiina
Puutarhat versovat ajan, riittämisen ja onnellisuuden ajatuksia.

”Puutarha odottaa, etsii suuntaa. Lumen ja sulan maan raja muuttuu joka päivä. Yöllä kaikki se, mikä virtasi, palaa jälleen jääksi, kirkkaaksi ja sileäksi pinnaksi. Jos katson sen lävitse, voin nähdä puutarhat, jotka kerrostuvat aikaan. Voin muistaa, millaista oli olla lapsi ja eksyä koiranputkiavaruuteen tai ryömiä raparperin lehtien alle.”

Puutarhakirjeitä seuraa vuodenkiertoa puutarhassa ja elämänkiertoa ihmisessä, kasvun ja lakastumisen vaiheita. Puutarhoista astutaan syvälle ihmisyyteen, aikakäsitykseen ja omiin voimavaroihin.

Runoilijat Hannimari Heino ja Kristiina Wallin vievät lukijan tunnelmallisten puutarhakuvien myötä pohtimaan levon ja tekemisen sykliä sekä jakavat muistoja matkoilta ja kokemuksia kirjoittamisesta. He miettivät puutarhan olemusta, sen vaatimaa työtä ja tarjoamaa rauhaa. Kirjeet kuljettavat perinteisten puutarhojen lisäksi metsäpuutarhoihin, veden alle ja mielen metsiin. Tekstien kerroksellisuus, lyyrisyys ja rytmi solisevat kuin purot puutarhojen halki.

Kahden vuoden ajan Ylöjärven ja Porvoon välillä kulkeneet kirjeet luotaavat puutarhan ulottuvuuksien lisäksi kirjeen kirjoittamisen ja lukemisen hitautta ja rauhaa.

Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523004092
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 149
Tuoteryhmät: Luonto
KAUNOKIRJAT
Kovakantiset
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kansalliskirjaston asiasanat: puutarhat, vuodenajat, seuranta, puutarhanhoito, elämäntaito, kirjailijat, kirjeenvaihto, Heino, Hannamari, Wallin, Kristiina

Katso myös näitä tuotteita