Mitä männyt näkevät

Romaani

Soudakova, Anna
Vuonna 1936 Juri juhlii Leningradissa viidettä syntymäpäiväänsä. Hän ei vielä tiedä, että kesän lopussa perhe hajoaa: vanhemmat vangitaan ja hän joutuu siskoineen paahteisen kuumaan Uzbekistaniin.

Kun sisarukset palaavat vuosien kuluttua Leningradiin, he oppivat, millaista on elämä isänmaan vihollisen lapsena. Arjessa selviytymiseen tarvitaan sinnikkyyttä ja oveluutta sekä joku, joka näkee pimeässäkin valoa. Kammottavien tapahtumien keskeltä löytyy rakkautta, ja tattarintuoksuisissa keittiöissä kasvavat pian uudet lapset.
Stalinin vainoista turkulaiseen maahanmuuttaja-arkeen etenevä esikoisromaani kuljettaa mukanaan kenkälaatikkoa, jossa odottavat vaiti suvun tärkeät kirjeet. Kun Maria, Jurin lapsenlapsi, saa ne käsiinsä, on tullut hänen aikansa lähteä Sandarmohin mäntykankaalle.

Anna Soudakova (s. 1983) on pietarilaissyntyinen äidinkielen- ja kieltenopettaja, joka muutti 8-vuotiaana Turkuun. Mitä männyt näkevät on hänen esikoisromaaninsa ja pohjautuu hänen isoisänsä elämäntarinaan.

Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523006546
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Kust. tuotetunnus: 15KG
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 244
Tuoteryhmät: KAUNOKIRJAT
Elämäkerrat
Maat ja matkat
Kovakantiset
Uutuudet
Ilmestyneet uutuuskirjat
Bestsellerit
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: kaunokirja, romaani, sukuromaani, sukutarina, Venäjä, Neuvostoliitto, venäläisyys, Ukraina, Turku, Stalinin vainot, maahanmuuttaja, perhe, perhesiteet
E-kirja, 2020
EPUB
18,90 €

Ladattava äänikirja, 2020
MP3
19,90 €


Katso myös näitä tuotteita