Minä ja marttyyri

Viljamaa, Janne
Miten pyristellä irti marttyyriuden kahlitsevasta voimasta?

Marttyyri uhraa itsensä, kärsii kaikkien puolesta ja hallitsee ympäristöään vihamielisillä huokauksilla ja mulkoilulla. Silti marttyyriä myös ihaillaan varsinkin työelämässä, sillä rakastamme sankaritarinoita supersuorittajista.
Minä ja marttyyri kertoo havainnollisin esimerkein syyllistämisestä ja henkisestä väkivallasta niin kotona kuin työelämässäkin. Miksi läheisriippuvuus altistaa marttyyrikäyttäytymiselle? Miksi uhrautuja haalii ympärilleen huonosti pärjääviä? Mistä tunnistaa, kun auttaminen muuttuu marttyyrimaiseksi vallankäytöksi?
Vasta kun marttyyri pystyy tutustumaan omiin pimeisiin puoliinsa, hän voi päästää irti aggressiivisesta uhrautuvuudestaan ja antaa muille tilaa kasvaa. Jos taas lähipiiriä myrkyttää marttyyri, omien rajojen vahvistaminen palauttaa ilon ja luovuuden elämään.

Sosiaalipsykologi, opettaja ja kouluttaja Janne Viljamaa on kirjoittanut useita kirjoja psykologian eri ilmiöistä narsismista aggressioon ja lahjakkuudesta kasvatukseen.

Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523006720
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 143
Tuoteryhmät: TIETOKIRJAT
Elämä
Hyvinvointi
Kovakantiset
Kirjastoluokka: 14.8 Ihmissuhteiden psykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: syyllistäminen, henkinen väkivalta, käyttäytymismallit, käyttäytyminen, aggressiivisuus, läheisriippuvuus, ihmissuhteet, psykologia
E-kirja, 2020
EPUB
22,40 €


Katso myös näitä tuotteita