Laiton lapsi

Värikäs nuoruuteni Etelä-Afrikassa

Noah, Trevor
Koskettava elämäkerta kuvaa kasvuvuosia rotuerottelun hallitsemassa Etelä-Afrikassa.

Eteläafrikkalaisen Trevor Noahin elämä alkoi rikoksesta: hän syntyi valkoisen isän ja mustan xhosa-äidin lapseksi. Hänen syntymävuonnaan 1984 rotujen sekoittamisesta saattoi saada jopa viisi vuotta vankeutta. Käytännössä Noah eli 5-vuotiaaksi sisätiloissa, ettei häntä vietäisi vanhemmiltaan.
Laiton lapsi kertoo humoristisen rehellisesti vallattomasta pojasta, josta kasvaa rauhaton nuori mies. Kirja on myös Noahin rakastava kuvaus pelottomasta, kapinallisesta ja uskonnollisesta äidistään. Juuri äiti pelastaa lapsensa murhayritykseltä paiskaamalla hänet ulos liikkuvasta pikkubussista. Juuri äiti opettaa tulevalle komediatähdelle, miten vaikeudet voitetaan huumorilla. Ja juuri äiti päättäväisesti pelastaa lapsensa siitä köyhyyden, väkivallan ja hyväksikäytön noidankehästä, joka uhkaa heidän molempien henkeä.
Noah kertoo elämästään taitavan stand up -koomikon keinoin: kirkkaan rehellisesti ja saaden lukijan yhtä aikaa sekä itkemään että nauramaan.

Trevor Noah (s. 1984) on koomikko, näyttelijä, tuottaja ja huippusuosittu The Daily Show'n juontaja. Laiton lapsi on ollut ilmestymisestään asti New York Timesin bestseller-listalla, ja vuonna 2018 Time nosti Noahin maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.

Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)


Alkuteos: Born a Crime
Tuotetunnus: 9789523007673
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Kust. tuotetunnus: 16SN
Muut tekijät: Iso-Markku, Jaana (Kääntäjä)
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 358
Tuoteryhmät: Uutuudet
POKKARIT
Pehmeäkantiset
Ilmestyneet uutuuskirjat
TIETOKIRJAT
Elämäkerrat
Maat ja matkat
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: T99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
E-kirja, 2020
EPUB
16,90 €

Ladattava äänikirja, 2020
MP3
19,90 €

Kovakantinen kirja, 2020
Suojapaperi
29,90 €


Katso myös näitä tuotteita