Kuin taivasta koskettaisi

Jalkapallon MM-kisojen historia

Ekberg, Jari
Palkitun jalkapalloraamatun päivitetty laitos kesän 2018 MM-kisakatsomoon.

Jalkapallon maailmanmestaruuskisoista on tullut lähes elämää suurempi ilmiö. Kisahistoria alkoi vuonna 1930 Uruguayssa, jonne kokoontui 13 joukkuetta kamppailemaan maailmanmestaruudesta.
Amatööripelaajat ottivat vapaata päivätöistään, ja Euroopasta lähti pitkälle matkalle vain neljä joukkuetta. Viimeisin lopputurnaus pelattiin 2014 Brasiliassa, johon osallistui huippuammattilaisia 32 maasta. Uruguayn ja Brasilian väliin jää 18 erilaista turnausta, joista kullakin on ollut huippuhetkensä ja yllätyksensä.

Kuin taivasta koskettaisi kertoo MM-kisojen tarinan. Turnausten taustalla on nähty poliittisia jännitteitä, kuten vuoden 1970 kisoja edeltänyt ”jalkapallosota” El Salvadorin ja Hondurasin välillä. Lisäkso kulisseissa on vaikutettu monin tavoin sekä peleihin itseensä että suurkisojen kehityssuuntaan. Kirjan pääosassa ovat kuitenkin itse peli ja ikimuistoisimmat ottelut: jännitysnäytelmät, murskatappiot, yllätysvoitot, joukkueet, valmentajat ja pelaajat.

Tilasto- ja nippelitietoakaan ei unohdeta: kirjasta saa esimerkiksi tietää, kuka on pelannut MM-finaalit kahden eri maan paidassa tai kuka teki ensimmäisenä hattutempun kaksissa kisoissa.

Teos voitti Vuoden urheilukirja -palkinnon 2014. Nyt julkaistavassa päivitetyssä laitoksessa on mukana uusi luku Brasilian kisoista.

Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523004153
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 626
Tuoteryhmät: Harrasteet
TIETOKIRJAT
Kovakantiset
Pehmeäkantiset
Kirjastoluokka: 79.31 Jalkapallo
Kansalliskirjaston asiasanat: jalkapallo, maailmanmestaruuskisat, jalkapalloilijat, historia

Katso myös näitä tuotteita