Jatulintarhoja ja hiidenkiukaita

Nuoren arkeologin käsikirja

Aalto, Ilari
Oletko koskaan miettinyt, minkä kaiken päällä kävelet? Tiesitkö, että entisaikojen asukkaat ovat jättäneet itsestään salaperäisiä merkkejä?
Jatulintarhoja ja hiidenkiukaita vie nuoren arkeologin tutkimusmatkalle Suomen muinaishautojen, kalliomaalausten ja linnanraunioiden maailmaan. Upeasti kuvitettu tietokirja kertoo, miten arkeologit tekevät menneisyyden salapoliisitutkimusta ja mitä he voivat päätellä muinaislöydöistä. Arkeologien mukana sukelletaan laivanhylyille ja kaivaudutaan maan alle - aina 11 000 vuoden taakse.
Koulukirjat jättävät kertomatta, miksi keskiaikainen huussi on arkeologille aarre: Tästä kirjasta selviää myös, miksi Pohjanmaalla haudattiin vainajia suolampeen ja oliko Suomessa viikinkejä.

Ilari Aalto ja Elina Helkala ovat aiemmin kirjoittaneet suositut tietokirjat Matka muinaiseen Suomeen ja Matkaopas keskiajan Suomeen, josta he saivat Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Ilari Aalto on arkeologi ja tehnyt tutkimusta Aboa Vetus & Ars Nova -museossa. Elina Helkala on kuvataiteilija ja muinaistekniikan artesaani.

Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523005266
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Muut tekijät: Helkala, Elina (Kuvittaja)
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 85
Tuoteryhmät: Harrasteet
LASTEN- JA NUORTENKIRJAT
Historia
Maat ja matkat
Kovakantiset
Kirjastoluokka: L90.4 Yleinen arkeologia

Katso myös näitä tuotteita