Jaettu maapallo

Rajalinjoja, jotka kertovat miksi elämme muurien aikaa

Marshall, Tim
Raha, rotu, uskonto ja politiikka jakavat ihmiskuntaa. Euroopan rajoille on viime vuosina noussut yhtä paljon aitoja ja muureja kuin kylmän sodan aikana. Liberaali demokratiamme on uhattuna, kun ääripolitiikka ja rajojen vahvistaminen kohtaavat räjähdysherkän siirtolaiskysymyksen.
Kaikkialla maailmassa pelko ja epäluulo nostattavat uusia jakolinjoja sekä maastoon että ihmisten mieliin. Jaettu maapallo kertoo, millaisia vaikutuksia on yhä kiihtyvällä jaolla meihin ja muihin. Miten Kiinan politiikkaa vahvistaa palomuuri, joka pysäyttää tietoliikenteen maan rajoille? Miksi presidentti Trumpin vaatimus muurista Meksikon rajalle on vain toistoa Yhdysvaltojen historiasta? Puretaanko Israelin ja Palestiinan välistä teräsaitaa koskaan?
Kun vedetään raja tai rakennetaan muuri, syntyy politiikkaa. Nykyhetken päätökset piirtävät rajalinjat ihmiskunnan tulevaisuudelle.

Brittiläinen Tim Marshall on kansainvälisen politiikan asiantuntija, jolla on yli 30 vuoden kokemus toimittajan työstä. Marshall on raportoinut kriiseistä Kroatiasta Kosovoon ja Afganistanista Syyriaan. Hänen edellinen teoksensa Maantieteen vangit on ollut myynti- ja arvostelumenestys.

Hinta: 36,10 € (32,82 € alv 0 %)


Alkuteos: Divided. Why We're Living in an Age of Walls.
Tuotetunnus: 9789523005426
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Muut tekijät: Ohinmaa, Tiina (Kääntäjä)
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 306
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
TIETOKIRJAT
Historia
Maat ja matkat
Kovakantiset
Tarjouskirjoja
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nationalismi, identiteettipolitiikka, kansallinen identiteetti, valtiot, rajat, muuttoliike, vaikutukset, uskonto (uskominen), politiikka, geopolitiikka, maahanmuuttopolitiikka, poliittinen maantiede
E-kirja, 2019
EPUB
22,40 €


Katso myös näitä tuotteita