Hyvän historia

Ihmiskunta uudessa valossa

Bregman, Rutger
Hyvä. Parempi. Ihminen.

Ihminen on luonnostaan itsekäs ja ihmiskunta tavoittelee vain omaa etuaan. Tätä ajatusta toistavat niin historioitsijat, psykologit ja filosofit kuin iltapäivälehdet ja poliitikotkin. Mutta pitääkö se paikkansa?
Ylistetyssä teoksessaan Hyvän historia Rutger Bregman kääntää ajatuksen ihmisen pahuudesta ylösalaisin. Mitä jos luonnonvalinta ei suosinutkaan ilkeintä ja kovinta pyrkyriä vaan ystävällisintä ja huomaavaisinta tyyppiä? Kirja kyseenalaistaa ihmiskunnan itsekkyyttä toistelevat kauhutarinat Pääsiäissaaren murhenäytelmästä Milgramin sähköiskukokeeseen sekä kertoo, mitä tapahtui, kun kuusi koulupoikaa oikeasti haaksirikkoutui autiolle saarelle niin kuin klassikkokirjassa Kärpästen herra.
Vakuuttava teos murskaa myytit ihmisen pahuudesta yksi kerrallaan ja tarjoaa tilalle myönteistä ihmiskuvaa. Nyt on toisenlaisen tarinan aika.

Rutger Bregman on alankomaalainen historioitsija, joka on valloittanut maailman menestyskirjallaan Ilmaista rahaa kaikille.

”Hyvän historia haastoi näkemyksiäni ja sai minut ajattelemaan ihmiskuntaa täysin uudesta perspektiivistä.” -Yuval Noah Harari

Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)


Alkuteos: De meeste mensen deugen
Tuotetunnus: 9789523006768
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Kust. tuotetunnus: 15L5
Muut tekijät: Janatuinen, Mari (Kääntäjä)
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 441
Tuoteryhmät: TIETOKIRJAT
Elämä
Historia
Yhteiskunta
Kovakantiset
Uutuudet
Bestsellerit
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
Avainsanat: tietokirja, filosofia, etiikka, moraali, yhteiskunta, historia, ihmiskunta, hyveet, hyve, hyveellisyys, itsekäs, hyvyys, pahuus, käyttäytyminen
E-kirja, 2020
EPUB
18,90 €

Ladattava äänikirja, 2020
MP3
19,90 €


Katso myös näitä tuotteita