Hotelli Metropol

Ruge, Eugen
Lukuromaani saksalaisesta naiskommunistista, joka odottaa oikeudenkäyntiä moskovalaisessa luksushotellissa.

Moskova, loppukesä 1936. Saksalainen Charlotte toimii Stalinin tiedustelupalvelussa miehensä Wilhelmin kanssa. Kesälomalla he matkustavat halki uuden kotimaansa, helteisen Neuvostoliiton. Matkan lopulla Stalinin vainot kiristävät ilmapiiriä jo huomattavasti.

Lomaltapaluun jälkeen kaikki on toisin. Koska Charlotte ja Wilhelm ovat joutuneet tekemään omat valintansa, jättämään jotakin sanomatta, pyydetään heitä muuttamaan hotelli Metropoliin. Selityksiä ei anneta, mutta edessä on 477 päivän piinaava odotus. Aamuisin hotellin asukkaat huomaavat, etteivät kaikki saavu enää aamiaiselle ja huoneiden ovia sinetöidään. Kukaan ei voi luottaa kehenkään, ketään ei saa osoittaa tuntevansa. Pelko ja epäluulo vuorottelevat Charlotten ja Wilhelmin mielessä. Koska heidän odotuksensa päättyy - ja miten?

Todellisiin dokumentteihin perustuva romaani liikuttaa henkilöitään vakaumuksen ja tiedon, epäilyn ja pettämisen ristiaallokossa. Entä jos puolueen jäsenetkään eivät selviä? Aina se ei nimittäin riitä. Aina voi tehdä jotakin väärin.


Uralilla syntynyt, palkittu kirjailija Eugen Ruge (s. 1954) kirjoittaa isovanhemmistaan Charlottesta ja Wilhelmistä yhdistäen heidän tarinansa tunnettuun historiankirjoitukseen. ”Todennäköiset yksityiskohdat on keksitty”, Ruge sanoo romaanistaan. ”Epätodennäköisimmät ovat totta.”

Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Alkuteos: Metropol
Tuotetunnus: 9789523007727
Tuotemuoto: Tuntematon tuotemuoto
Saatavuus: Ei saatavilla
Kust. tuotetunnus: 16SV
Muut tekijät: Mäkelä, Anne (Kääntäjä)
Kieli: suomi
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kaunokirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
E-kirja, 2022
EPUB
13,90 €

Kovakantinen kirja, 2022
Suojapaperi
40,20 €

Tuntematon tuotemuoto, 2022

22,40 €

Ladattava äänikirja, 2022
MP3
14,90 €


Katso myös näitä tuotteita