Hauskanlainen katuperspektiivi

Kaupunkikuvallinen aikamatka Jyväskylässä

Jäppinen, Jussi
”Hauskanlainen katuperspektiivi”, totesi arkkitehti Yrjö Blomstedt seistessään 1910-luvun alussa Jyväskylän rautatieaseman portailla ja katsoessaan Asemakadun suuntaan.

Entä jos vuosikymmenten takaiset tapahtumat tai puretut rakennukset yhtäkkiä ilmestyisivät meidän päiviemme katukuvaan? Tai omat aikalaisemme olisivat osa vanhaa katunäkymää? Tästä ajatusleikistä syntyi valokuvateos Hauskanlainen katuperspektiivi, jossa vanha ja uusi Jyväskylä esittäytyvät rinnakkain ja lomittain.

Palkittu tietokirjailija ja rakennetun kulttuuriympäristön tutkija, FT Jussi Jäppinen on kameroineen liikkunut Jyväskylässä entisajan valokuvaajien jäljillä. Hän palauttaa mielenkiintoisella ja havainnollisella tavalla lukijoiden mieliin, kuinka tutuilla arkisilla paikoilla on oma historiansa ja tarinansa. Lopputuloksena on aikakoneen tapainen, ajatuksia herättävä kaupunkikuvakirja.

Hinta: 39,90 € (36,27 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523001862
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 197
Tuoteryhmät: TIETOKIRJAT
Historia
Maat ja matkat
Kovakantiset
Kirjastoluokka: 75.7 Valokuvaus. Valokuvataide
Kansalliskirjaston asiasanat: kaupunkihistoria, valokuvat, aiheet, kaupunkikuva, muutos, kaupunginosat, katuympäristö, historia, Jyväskylä

Katso myös näitä tuotteita