Borssia ja sarlotkaa

Maukasta ruokaa venäläiseen tapaan

Virronen, Jaana
Venäläinen perinneruoka on kehittynyt satojen vuosien kuluessa niin tavallisen kansan kuin palatsienkin keittiöissä. Se on saanut vaikutteita naapurimaista, kuten Turkista tulleet saslikit ja etelästä saapuneet täytetyt lihapyörykät. Myös Ranska, Alankomaat ja ortodoksinen kirkko ovat vaikuttaneet venäläiseen keittiöön. Venäläinen ruokakulttuuri on upean monipuolinen ja herkullinen.

Paras miniä oli aikoinaan se, joka osasi paistaa ohuita blinejä kääntämättä niitä pannulla kertaakaan! Jaana Virrosen keittokirjassa venäläinen kotiruoka herää eloon äidiltä perittyjen reseptien ja perheen ruokatarinoiden myötä.

Venäläiseen keittiöön kuuluvat hirssi ja tattari, puurot, blinit, kasvis-, sieni-, marja- ja kalaruoat. Myös Neuvostoliiton-ajan resepteille löytyy kirjasta paikkansa.
Kun ulkomuistista kokkaavan äidin reseptivihko alkoi haalistua, Jaana Virronen halusi pelastaa ohjeet arvokkaaksi kirjaksi, jonka tummasävyiset, kauniit kuvat kertovat rakkaudella laitetusta ruoasta. Klassisen upeasti toteutettu Borssia ja sarlotkaa tarjoaa lukijalle paikan suomalais-venäläisen perheen ruokapöydästä.

Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)


Tuotetunnus: 9789523004924
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 179
Tuoteryhmät: Ruoka
TIETOKIRJAT
Maat ja matkat
Kovakantiset
Tarjouskirjoja
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kansalliskirjaston asiasanat: ruokaohjeet, ruokaperinne, ruokakulttuuri, Venäjä
Avainsanat: venäläinen keittiö, keittokirja

Katso myös näitä tuotteita